Examine This Report on Serum Jerawat Murah

Vitamin C: Satu elemen penting dalam penghasilan kolagen, vitamin C dapat mengurangkan kedutan & perubahan warna dan sebagai antioksida

Serum Essence ini dibuat untuk mengurangi jerawat, bekas jerawat, kemerahan, dan peradangan serta mengendalikan kelebihan sebum dan mampu membuat kulit kamu menjadi lebih kenyal. 

Manakala Vitamin E mempunyai tahap antioksidan yang tinggi untuk mengurangkan parut, cela, luka, gigitan serangga dan tanda regangan. Hanya sapukan 3 sehingga 4 kali pada kawasan parut jerawat dan anda akan dapati kulit anda kelihatan flawless. Kelebihan:

Masalah kulit berjerawat pasti pernah dialami oleh kebanyakkan orang, tidak mengira usia mahupun jantina. Namun ianya pasti lebih menggusarkan terutamanya bagi mereka yang mempunyai kulit jenis berminyak dan berjerawat. Tompokan kemerahan pada wajah akibat jerawat ini bukan sahaja mampu memberi implikasi pada keyakinan diri kita, malahan ianya turut membuatkan wajah kita tampak tidak flawless dan lebih kusam. Bayangkan jika sewaktu anda bangun pagi pada hari yang penting terdapat jerawat kemerahan yang besar. Keadaan tersebut sudah cukup pasti membuatkan sesiapa sahaja berasa risau, terutamanya jika anda perlu berhadapan dengan orang ramai.

Hasil kajian oleh SK-II, mendapati terdapat three faktor yang menyebabkan masalah jeragat iaitu; brownish clouds

Serum Cosmoderm Tea Tree Oil Oil-Manage ini sangat lembut pada kulit wajah, mesra alam dan dapat membantu menghasilkan kulit yang lebih segar dan bersih. Serum ini juga membantu mencegah pengeluaran minyak dan sebum yang berlebihan pada kulit muka.

Serum wajah terakhir dari Implora adalah Peeling serum. Produk peeling serum sangat baik dalam mengangkat sel-sel kulit mati di wajah, kotoran yang menyumbat pori-pori pun dapat diangkat sehingga tidak menyebabkan komedo dan jerawat.

p/s: Usah terkeliru dengan serum dan essence. Untuk pengetahuan anda serum biasanya agak pekat dan essence pula agak cair.

Ramai orang berasa ‘insecure’ pada diri sendiri dan malu berhadapan dengan orang ramai apabila mempunyai muka yang berjerawat.

Serum ini akan meninggalkan efek lembap yang bertahan lama dan terasa lembut saat disentuh. Bukan cuma itu, vitamin C dibawa pula oleh Votre Peau, memastikan produk ini mendukung perangsangan kolagen yang menyembuhkan bekas jerawat dengan karakteristik berlubang atau berkawah.

Membantu melindungi kulit dari kesan pencemaran seperti habuk, debu dan persekitaran yang tidak sihat

Tapi, bukan berarti kamu nggak bisa menemukan serum khusus wajah berjerawat lho. Justru, ada satu brand

Beranjak remaja, permasalahan kulit juga mulai berdatangan, di antaranya komedo dan jerawat. Permasalahan jerawat pada remaja ini pada umumnya dirasa cukup bisa diatasi dengan rajin cuci muka dan menggunakan obat jerawat.

berukuran lebih kecil terlebih dahulu dengan harga yang lebih ekonomis, karena harga serum ini terbilang Serum Jerawat Murah mahal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *